مقصود از این نوشته تقلید بیچون و چرا از تجربیات آپارتماننشینان دیگر ممالک نیست، اما آگاهی از برخی خلاقیتهای انجام شده توسط آنان که بعضاً نیز بسار ساده است، میتواند شوق یافتن روشهای ارتباطی مناسب با فرهنگ و آداب و رسوم خودمان را در ما تقویت کرده و فرهنگ آپارتمان نشینی ما را نهادینهتر کند.
زمانی که جوانی به نام "ویکتور میرو" در شهر "کالوشوار" رومانی به آپارتمانی 10 طبقه که حدوداً 40 خانواده را در خود جای میداد نقل مکان کرد، فکر نمیکرد که با گذشتِ یک و نیم سال نتواند با کسی دوست شود و فقط با سه یا چهار همسایهی خود آن هم در حدّ سلامی ساده ارتباط برقرار کند. از آنجایی که او مایل به ارتباط اجتماعی بیشتر و همچنین اهل کتاب و کتابخوانی بود، پس از مدتی و در سال 2015 طرح "کتابخانهی همسایگان" را ریخت.
او میگوید: در طرح "کتابخانهی همسایگان" ابتدا برابر با تعدادِ خانوادههای ساکن در آن آپارتمان،40 جلد کتاب از کتابخانهی شخصی خودم برداشته و بر روی صندوق پستی هر خانواده قرار داده و با یادداشتی از آنها درخواست کردم که آنها هم به اِزای هر کتابی که دریافت میکنند یک کتاب را به صورت امانی و جهت استفادهی سایر ساکنان آپارتمان در آنجا قرار دهند. او همچنین لیستی از کتابهایی که میتوانست به همسایگانش قرض دهد تهیه کرده و در معرض دید آنها قرار داد.
این ابتکار جوان رومانیایی با استقبال دیگر ساکنان آپارتمان روبرو شد، آنها نیز با قرار دادن کتابهایی در محل مذکور، موفق به برقراری رابطهای سالم و نیز فرهنگی با تعداد بیشتری از همسایگان خود شدند.
این ایدهی "ویکتور میرو" در دیگر مجتمعهای آپارتمانی شهری که در آن زندگی میکند نیز به اجرا درآمده است. ایدهی سادهی این جوان رومانیایی در دیگر شهرهای کشورش نیز با استقبال مواجه شده و در تعدادی از شهرها، ساکنان برخی از آپارتمانها اقدام به برپایی "کتابخانهی همسایگان " کردهاند.
کلمات کلیدی:
آپارتمان, فرهنگ آپارتمان نشینی,کتابخانه همسایگان,کتابخوانی,مجتمع های آپارتمانی,همسایه,کتابخانه شخصی,آپارتمان نشینان,تجربیات آپارتمان نشینان,روشهای ارتباطی
🏠 www.pelak21.com
☎️📞 ۰۲۱-۴۲۰۸۴۳۲۱
✉️ info@pelak21.com
👉 telegram.me/pelak21official
- ۹۵/۰۹/۰۷